Toisen lapsen odotus

En olekaan pitkään aikaan kirjoitellut mitään tänne blogiin. Paljon on tapahtunut, mutta arki on ollut niin kiireistä, ettei ole ollut ylimääräistä aikaa kirjoitteluun. Nyt olisi jotain tärkeää päivitettävää kuitenkin.

Meidän "iso tyttö" on jo 2,5-vuotias ja keväällä alkoi myös onnellisesti toisen lapsen odotus. Nyt taidan olla raskausviikolla 19 (en ole ihan varma viikoista, pitää tarkistaa vielä neuvolakortista). Tämä toisen vauvan odotus on ollut toisaalta samanlaista kuin ensimmäisen lapsen odotus, mutta myös jonkin verran erilaista. Pahoinvointia on ollut jälleen paljon, mutta onneksi se on nyt helpottanut jo melkoisesti. Pahoinvointia kesti noin raskausviikolle 14 saakka. Välillä on vieläkin on hieman kuvottava olo, mutta en ole onneksi enää pahemmin oksennellut (vaikkakin viimeksi oksensin viikko sitten aamulla harjatessa hampaita... yök). Töissä en ole vielä kertonut raskaudesta kuin muutamille työkaverille ja esimiehille. Mietin, että missäköhän vaiheessa tämä maha on niin iso, että asia selviää kertomattakin. 

Meillä on siis jo ollut nt-ultra ja neuvoläkäynnit on aloitettu. Teen nyt kesällä aika pitkiä päiviä töissä, ja olen vielä töissä toisessa kaupungissa, joten on ollut hieman hankalaa järjestellä noita neuvolakäyntejä. Huomenna olisi sokerirasituskoe. Ensimmäisen lapsen raskaudessahan minulla todettiin raskausdiabetes, kun sain kokeessa paastoverensokeriarvoksi 5.3. Tuo on juuri se diagnostinen alaraja diagnoosin saamiselle. Kotimittauksissa verensokeriarvot eivät olleet kuitenkaan koskaan liian korkeat, joten en oikeastaan raskauden edetessä enää miettinyt asiaa, eikä diagnoosi siis vaikuttanut ruokavaliooni mitenkään. Syön siis normaalistikin melko terveellisesti.

No, huomenna varmaan saan jo tietää sokerirasituskokeen tulokset. Toivottavasti ne ovat hyvät, niin ettei tarvitse taas ruveta ottamaan niitä verensokeritestejä (se oli aika inhottavaa, vaikka en pahemmin piikkejä pelkääkään).


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raskausajan ruokavalio ja ravintolassa käynti

Vauvakirja ja muita hankintoja vauvalle

Rv 14+3