Rv 32+2

Tänään on rv 32+2. Taas on muutama viikko vierähtänyt siitä, kun viimeksi kirjoittelin kuulumisia tänne. Tuntuu, että viikot menevät todella nopeaa tahtia tällä hetkellä. Kävimme viime torstaina ylimääräisessä ultrassa, joka oli varattu meille istukan sijainnin takia. Gynegologi, joka tutki minut oli todella mukava nuori nainen. Hän oli myös varsin perusteellinen. Saimme mm. kuulla, että istukka on siirtynyt kohdunsuulta pois, joten se ei tule ainakaan olemaan este alatiesynnytyksen kannalta. Myös sikiön paino arvioitiin. Aikaisemmissa arvioissa sikiö on aina ollut tismalleen keskikäyrällä. Olen ollut vähän ihmeissäni siitä, koska minä ja mieheni olemme kummatkin pitkiä koripalloilijoita. Tällä kertaa sikiö olikin kerännyt lisää painoa ja hän oli keski- ja yläkäyrän välillä. Painoa sikiöllä oli 2,1kg. Olin ilahtunut siitä, että vauva kasvaa hyvin, sillä olen saanut muutaman (ihan ystävällisen) kommentin omasta hoikkuudestani ja olin vähän miettinyt, että kasvaakohan vauva hyvin. Tuntuu, että minulla on valtava ruokahalu, mutta kilot eivät näy missään. No ehkä selitys löytyy siitä, että sikiö vie kaiken ylimääräisen energian :) Minulla on myös ollut kaikki sokeriarvot erinomaiset koko raskausajan, joten olen vähän epäillyt, että minulla ei taidakaan olla raskausdiabetestä. Tätini, joka on sisätautilääkäri, oli sitä mieltä, että minun ei kannata kauheasti stressata asiasta ja voin mittailla verensokereita silloin tällöin. Olen kuitenkin ajatellut nyt loppuraskaudesta vielä mittailla verensokereita, että ne varmasti pysyvät hyvinä.

Viime viikolla tein myös lisää hankintoja vauvalle. Ostin sellaisen kantokassin, jonka voi laittaa rattaiden kopan sisälle. Sen avulla nukkuvan vauvan saa helposti nostettua rattaista. En olisi itse tajunnut tuollaista hankkia, mutta kun olin perhevalmennuksessa, niin siellä eras pariskunta, jolla on jo vauva, suositteli tuota. Ostin myös turvakaukalon, jotta saamme vauvan kuljetettua sitten sairaalasta kotiin. Ensi viikolla olemme vihdoin menossa ostamaan rattaat.

Nyt minun pitää mennä, sillä makaronilaatikko valmistui juuri :) Mukavaa sunnuntaita!

Kommentit

 1. En kanssa usko ollenkaan, että sinulla olisi se radi. Itse olen sitä mieltä, että sellaisen yksittäisen arvon persuteella, joka on juuri rajalla ei pitäisi vielä tehdä diagnoosia. Onhan se tietysti hyvä, että sitä asiaa seurataan tosi tarkasti ja niin edelleen, mutta se jotenkin aiheuttaa vaan enemmän murhetta ja pään vaivaa raskaana olevalle..
  Siellä mennään kanssa jo pitkällä viikkojen puolesta! Ei mene enään kauaa, kun saatte pienen nyytin syliin :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en ole kyllä jaksanut tarkkailla syömisiä, kun syön jo valmiiksi niin terveellisesti. Hurjaa, miten aika menee. Tässähän pitää alkaa kohta jo valmistautua synnytykseen🙂

   Poista
 2. Onpa hyvä, että istukka oli siirtynyt! Itse myös mietin, että mihin ne kaikki syömäni ruuat ja kertyneet kilot menee. Meille kun on arvioitu aika siroa poikaakin. Mutta jossain ne majailee. :) Hyvähän noita sokereita varmasti on jatkossakin mittailla, mutta tuskinpa tosiaan sen suurempaa huolta on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin juuri eilen synnytysvalmennuksessa, niin siellä puhuttiin, miten paljon kohtu, istukka ym. painaa. Eli sinne+sikiöön ne kilot sitten menevät🙂Joo, aion kyllä silloin tällöin mittailla verensokereita, koska nyt kerran tuon mittarin olen saanut (vaikka en siitä mittailusta tykkää, nipistelee ikävästi).

   Poista
 3. Niin jännä, kun mullekin sanottiin just 32+4, että vauva on noin 2,1 kg :D Sanottiin myös, että enemmänkin hyvänkokoinen kuin liian pieni (mitä neuvolassa sanottiin). Olin iloinen, kun olin niin huolissani vauvan koosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen itsekin tyytyväinen, että sikiö on kasvanut hyvin🙂Vähän kuitenkin mietityttää, että miten suurikokoinen hänestä mahtaa tullakaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raskausajan ruokavalio ja ravintolassa käynti

Vauvakirja ja muita hankintoja vauvalle

Rv 14+3