Äiti ja vauva flunssassa

Taas flunssassa:( Juuri ehdin parantua edellisestä flunssasta, kun syysflunssa iski taas päälle. Kävin eilen jälleen koronatestissä saadakseni varmuuden, ettei tälläkään kertaa ole kyseessä korona. Minulla on oireina vain nuhaa ja yskää, joten en tietenkään usko oikeasti, että olisin saanut koronatartunnan. Kuitenkin omaolo.fi kehotti minua menemään testiin, niin tein työtä käskettyä. Ajattelin tämän olevan siinäkin mielessä fiksua, kun viime syksynä ollessani raskaana minulla oli seitsemän viikon flunssa. Tässä nykyisesessä maailmantilassa on varmaan hyvä poissulkea tartunnan mahdollisuus, ettei tarvitse sitten myöhemmin alkaa epäilemään, jos tavallinen syysflunssa sattuukin pitkittymään. 

Tylsää tuossa koronatestissä on se, että sen jälkeen pitää pysytellä karanteenissa kunnes on saanut puhtaat paperit. Toivottavasti tulosten saapumisessa ei mene kauan.

Meidän vauvallakin on nenä vuotanut ja häntä on myös aivastuttanut, muttei onneksi mitään sen pahempaa. Hänellä alkoi flunssan oireet jo viime viikolla. Samalla hän lopetti kiinteiden syömisen (ainoastaan rintamaito ja sormiruokailu kelpasivat). Olimme tästä mieheni kanssa melko huolissamme, koska normaalisti hän syö ihan hyvin soseita, puuroa ja smoothieita. Emme silloin ymmärtäneet, että tuo syömättömyys johtui ilmeisesti siitä, ettei hänellä yksinkertaisesti ollut ruokahalua flunssan takia. Lähetimme neuvolaankin viestiä tämän takia. Onneksi hänen ruokahalunsa on nyt palautunut ja hän on ollut hyvällä tuulella. Keittiön vetolaatikot ovat vieläkin hitti. Hän rakastaa aukoa niitä ja tyhjentää ne keittiövälineistä. Lopuksi hän usein menee itsekin istumaan keittiölaatikkoon. Hän oppi myös muutama päivä sitten kävelemään itse taaperokärryyn tukien ja on iloinen tästä taidosta.No niin, nyt menen laittamaan meille päiväruoaksilohta ja riisiä:) Tuo on muuten hyvä ruoka siinäkin mielessä, että vauva tykkää sormiruokailla sitä.

Kommentit

 1. Siellä kanssa flunssa vaivana, täällä ihan sama! Vauva oli viikko sitten flunssassa ilman kuumetta, aen jälkeen 3 päivää terve ja nyt taas nenä vuotaa ja lämpöäkin on tällä kertaa. Meillä on ihan sama, että kiinteiden ruokahalu selvästi laskee flunssaisena. Maito kyllä maistuu..
  Toivottavasti olette pian terveitä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Itselläni ainakin flunssa alkaa helpottaa, eikä kyseessä ollut korona tälläkään kertaa. Vauvalla vielä nenä vuotaa vähän, mutta ruuat maistuvat onneksi taas tavalliseen tapaan. Toivottavasti teilläkin flunssa helpottaa pian:)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raskausajan ruokavalio ja ravintolassa käynti

Vauvakirja ja muita hankintoja vauvalle

Rv 14+3