Vauva 9 kuukautta

Meidän pikkuneiti täytti viime viikolla 9 kuukautta. Mihin se aika oikein katoaa? Hän vaikuttaa jo melkein taaperolta, kun on koko ajan nousemassa seisomaan, kävelee tukea vasten ja konttaa niin kovaa vauhtia, että vanhempien on välillä vaikea saada häntä kiinni. Hänestä on myös hauskaa tyhjentää keittiön vetolaatikoita, joten nyt olemme joutuneet siirtämään kaikki terävät  veitset ylimmästäkin vetolaatikosta pois. Meidän keittiö ei näytäkään nyt kovin siistiltä, kun ole
mme siirtäneet paljon vetolaatikoiden sisältöä korkealle keittiötasolle, johon vauva ei vielä yllä. Pitäisi keksiä uudet paikat noille keittiötavaroille. Vauva on oppinut myös nousemaan seisomaan alimman vetolaatikon päälle, jolloin hän melkein yltää keittiöliedelle. Se on aika hurjan näköistä ja pitää tietenkin vahtia häntä, ettei hän vaan satuta itseään. 

Meillä on tarkoitus laittaa tyttö päiväkotiin ensi tammikuussa, jolloin hän on täyttänyt yhden vuoden. Tuntuu, että tämä on Suomen mittakaavassa melko varhain, kun ainakin omassa lähipiirissän lapset ovat usein kahden vuoden ikään saakka kotona. Olemme kuitenkin ajatelleet, että meidän vauva vaikuttaa niin sosiaaliselta, että hän saattaisi viihtyä hyvin päiväkodissa. Leikkipaikoissa ollessamme hän konttaa vaan ympäriinsä uteliaasti, eikä vaikuta kaipaavan äitiä🙂Paitsi tietenkin silloin, jos sattuu joku pieni kaatuminen, jolloin äiti lohduttaa. Silloin hän viihtyy pienen hetken äidin sylissä, mutta lähtee kohta taas konttailemaan ja tutkimaan paikkoja. Minulla on vähän haikea olo, kun hän ei ole enää sylivauva. Mutta samalla olen kovin iloinen, että hän kehittyy ja kasvaa. 

Kävimme vauvan kanssa 9 kk neuvolassa viime viikolla. Tämä taisi olla ylimääräinen neuvola vauvan painon takia. Neuvolan täti ei ollut yhtään huolissaan, mutta me vanhemmat olemme, kun vauva on pituudeltaan +1 käyrällä, mutta painoltaan -1 käyrällä (pituus 74,5 cm ja paino 8 340 g). Neuvolan täti tauhoitteli, että vauvat ovat niin yksilöllisiä, ettei tästä tarvitse olla huolissaan. Hän sanoi, ettei ole mitään tarvetta painokontrolliin, joten seuraava neuvolakäynti on sitten, kun vauva on 1 v. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raskausajan ruokavalio ja ravintolassa käynti

Vauvakirja ja muita hankintoja vauvalle

Rv 14+3