Vauvan kanssa kaupungilla

Meidän elämänpiirimme on laajentunut viimeisen viikon aikana, kun olemme alkaneet käymään enemmän ulkona ja kaupungilla vauvan kanssa. 

Nyt olen pyrkinyt ulkoilemaan joka päivä. Se tekee kyllä hyvää:) Huomaan, että oma vointinikin on parantunut, enkä ole tällä viikolla enää tarvinnut kipulääkkeitäkään. Hyvin olen siis toipunut synnytyksestä. Söin synnytyksen jälkeen kipulääkkeitä (ibuprofeiinia) kuurina kaksi viikkoa. Ne tulivat tarpeeseen, sillä minulla oli aika paljon kipuja.

Olemme myös kulkeneet raitiovaunulla ja sekin sujuu hyvin. Tykkään matkustaa raitiovaunulla, kun sen kyyti on niin tasaista. Lisäksi olemme asioineet Stockmannilla ja Forumissa. En ole muuten vielä imettänyt kummassakaan paikassa, mutta ilmeisesti Stockmannilla ja Forumissa on kummassakin jokin imetyspaikka? Minua muuten jännittää vielä vähän imettäminen julkisilla paikoilla, kun tuo imettäminen ei ole vielä niin sujuvaa (asentoja ja ergonomiaa pitää vielä harjoitella). Olen myös miettinyt, että missä vauvoja yleensä imetetään kaupungilla, mennäänkö silloin kahvilaan vai minne, kun pitää imettää?

Kävimme myös neuvolassa keskiviikkona. Vauva oli taas saanut hyvin painoa lisää (220g viikossa). Kaikki oli siis vauvan osalta kohdillaan.

Päivisin on aika kiirettä, kun mies on palannut töihin ja hoidan yksin vauvaa. Meillä on käynyt paljon vieraita kylässä katsomasssa vauvaa, mikä kyllä rytmittää päiviä mukavasti. Meillä on aika tyytyväinen vauva, joten yllättävän hyvin on sujunut arki. Minä kyllä pidän häntä yhä paljon rinnalla, kun hänellä on tarvetta imeä. Ehkä alan vähitellen ottamaan tuttia käyttöön... Ensi viikolla olen menossa imetysohjaajan luokse, kun minun on vaikea löytää mukavia imetysasentoja vasemmalle rinnalle (oikealla sujuu hyvin). Niin sen takia olen vielä vähän välttänyt tutin käyttöä, kun ajattelin, että on hyvä saada imetys täysin sujuvaksi ennen kuin alamme antamaan tuttia vauvalle...

Kommentit

 1. Ihana kuulla, että kaikki on sujunut hyvin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavasti sujuu arki. Kiva, kun elämänpiiri laajentuu ja voi tehdä enemmän vauvan kanssa. Nuo retket kaupungille piristävät todella paljon🙂

   Poista
 2. Kiva kuulla teistä! Toivotaan, että loputkin kivut alkaisivat pian helpottamaan:) Ja eiköhän se imetyskin siitä lähde vielä sujumaan luontevammin. Kirjottele sitten siitä imetysohjaajasta, että millaista se oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toivotaan, että imetys lähtee sujumaan🙂Kerron sitten, miten meni imetysohjaajan tapaamisessa🙂

   Poista
 3. Kiva kuulla, että ootte päässeet jo liikkeelle! Ulkoilu on ihanaa ja "ulkoelämän" näkeminen. :D En oo itekään koskaan vielä imettänyt julkisesti, vieraillessa jossain tutuilla kylläkin. Ja on se aina vähän nihkeää. Meillä vauvalla lipsuu imuote välillä, koska maitoa suihkuaa niin voimalla ja sitten kun vauva irroittaa otteen, maito jatkaa suihkuamistaan pitkin poikin. Tosi kiva... Lisäksi imetän aina kyljellään, se on meidän molempien kannalta paras, kumpikaan ei siis tykkää, kun vieraissa joutuu istumaan. Mutta ehkä vielä joskus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sama tilanne täällä🙂Maitoa suihkuu ympäriinsä...Ehkä homma käy siistimmäksi sitten vähitellen🙂

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raskausajan ruokavalio ja ravintolassa käynti

Vauvakirja ja muita hankintoja vauvalle

Rv 14+3