Vauva 2,5 viikkoa

Tänään tulee kaksi viikkoa siitä, kun pääsimme Naistenklinikalta kotiin. Me olimme naistenklinikalla yhteensä neljä yötä synnytyksen jälkeen, kun saimme vauvan kanssa kummatkin suonensisäisiä antibiootteja (meille nousi kummallekin kuume synnytyksessä). Oma vointi oli aika heikko synnytyksen jälkeen, joten oli hyvä, että saimme olla synnyttäneiden osastolla neljä yötä. Kirjoittelen vielä lisää synnytyksestä paremmalla ajalla.

Nyt kotona arki on kuitenkin lähtenyt rullaamaan yllättävän hyvin ja vauva kasvaa hurjaa vauhtia! Neuvolan täti kävi meillä keskiviikkona ja punnitsi vauvan. Vauva painaa jo 4,3 kg (syntymäpaino oli 3,8 kg). Eli hän on viettänyt aika paljon aikaa rinnalla imemässä. Tuntuu, ettei päivisin kauheasti mitään muuta ehdikään, kun imettää...Mutta ehkä tilanne tästä vielä rauhoittuu. Olen myös miettinyt tutti-asiaa. Minulle sanottiin Naistenklinikalla, ettei ainakaan kahteen ensimmäiseen viikkoon kannata antaa tuttia, kun se voisi haitata imemistä. Mutta, kun vauva nyt jo imee noin hyvin rintaa, niin ehkä sitä voisi alkaa jo kohta käyttää? Olen muutaman kerran nyt viime päivinä kokeillut sitä ja vauva ainakin tykkää tutista :)

Kommentit

 1. Hienosti kasvaa siis! :) Imettämiseen saa kyllä aikaa kulumaan... Tuohon tuttiasiaan vastasinkin sulle jo omassa blogissani, mutta voin vielä laittaa saman tähänkin:

  "Me otettiin tutti käyttöön samana iltana ku kotiuduttiin eli vauva oli 3 vuorokautta. Piti odottaa se suositeltu kuukausi, mutta kun mikään muu ei auttanut rauhoittumaan niin testattiin tuttia. Neuvolasta taisi suositella sen käyttöä ekaa kertaa pariviikkoisena, koska vauvalla oli kova imutarve, mutta kuitenkin paino nousi niin paljon, ettei olisi aina tarvinnut välttämättä syöttää, jos halusi koko ajan syödä. Käsittääkseni tuttia voi huoletta jo käyttää, jos vauvan imuote rinnalla on hyvä ja imetys sujuu.

  Me käytetään nykyään tuttia nukahtamistilanteissa ja silloin kun vauva ei muuten rauhoitu. Joskus silloin, jos vauvalla selvästi on imutarve, mutta on kuitenkin just hetki sitten syönyt ja puklailee vielä vanhojakin. Pitkin yötä ja päivää on käytössä, mutta ns. vain tarpeeseen. :)"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista🙂Samankaltainen tilanne täällä, eli vauvalla on kova imutarve. Ajattelin, että tutista voisi olla suuri apu, kun nyt vauva on todella paljon rinnalla (eli vaikka ei ole nälkä, niin haluaa imeä). Tuntuu, että kaikki aika meneekin tällä hetkellä imettämiseen. Mutta hyvä kuulla, että teillä on hyviä kokemuksia tutista, eikä siitä ole ollut mitään haittaa🙂

   Poista
 2. Kiva kuulla, että siellä kaikki on lähtenyt hyvin rullaamaan vauvan kanssa:) Ehkä mielummin kuitenkin noin päin, että vauva imee liikaa, kun että siitä touhusta ei tulisi mitään. Vaikka se nyt tuntuukin raskaalta.
  Jaksamista sinne imettämisen keskelle!

  VastaaPoista
 3. Totta, hyvä että vauva imee🙂Hän vaan syö niin monta kertaa päivässä, että olen vähän jäänyt sohvan vangiksi😉Mutta ilmeisesti nuo ruokailikerrat harvenevat, kun vauva vielä tästä kasvaa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raskausajan ruokavalio ja ravintolassa käynti

Vauvakirja ja muita hankintoja vauvalle

Rv 14+3