Laskettu aika meni jo

Tänään on rv 40+2. Keskiviikkona eli toissapäivänä oli siis ultrassa määritetty laskettu aika. Kävin silloin vielä tekemässä yliopistolla yhden tentin, ja olin etukäteen jännittänyt, että ehdinkö tehdä sen vai olenko silloin synnyttämässä...Mutta hyvinhän minä ehdin, kun ei vauva ole vieläkään antanut merkkejä synnytyksestä. Keskiviikkona illalla oli myös työpaikan pikkujoulut. Olin sinnekin ilmoittautunut, kun aavistelin jo etukäteen, että saattaa mennä lasketun ajan yli. Söimme työkavereiden kanssa hyvän illallisen eräässä keskustan ravintolassa, joten todella rauhalliset pikkujouluthan ne olivat ja loppuivat jo puoli yhdeksältä illalla. Vointini on siis vieläkin erittäin hyvä. Minusta tuntuu, että fyysinen kuntoni on lähes samanlainen kuin ennen raskautta. Jaksan yhä nousta portaat ylös neljänteen kerrokseen ym. No kävely on hieman vaappuvaa, kun vauvan pää on jo kiinnittynyt ja painaa kohdunsuuta. Mutta muuten voinnissa ei ole mitään valitettavaa. Minusta tuntuu, että kaikki muut ihmettelevät, että miten voin niin hyvin ja jaksan opiskella siinä missä ei-raskaana olevat ja tehdä vaikka mitä. Mutta, kun vointi on ihan hyvä, niin en halunnut jäädä vain kotiin. Paitsi nyt olen kyllä eilisestä lähtien jäänyt kotiin, eli kaikki opinnot on tehty tältä syksyltä, ja aioin nyt olla vuoden kotona vauvan kanssa.

Tänään kävimme vielä neuvolassa viimeisellä käynnillä ennen vauvan syntymää. Kaikki oli siellä kunnossa ja vauva oli yhä oikeassa asennossa. Vaikka vointini on hyvä, niin toivoisin kyllä, että synnytys käynnistyisi pian. En jaksaisi enää odotella pitkään, ja minua huolestuttaa, että miten iso vauva meille tulee. Neuvolantäti oli sitä mieltä, että vauva ei tunnu käsin mitenkään erityisen isolta. Sf-mitta on myös koko ajan ollut keskikäyrän alapuolella, joten sen perusteellakaan vauva ei olisi huomattavan iso. Olemme kuitenkin mieheni kanssa kumpikin syntymäpainoiltamme reilusti yli nelikiloisia, joten sen perusteella luulen myös vauvan olevan keskimääräistä painavampi.


Rv 40+1

Eilen olimme illalla vielä mieheni kanssa saunomassa. Ajattelin, että se voisi edistää synnytyksen alkamista, mutta mitään ei ole kyllä tapahtunut....Odottavan aika on niin pitkä.

Kommentit

 1. Mä jo kovasti toivoin sinun puolesta, että ne kunnon löylyt olisi auttanut edes vähän. No, kyllä hän sieltä pian tulee! Oletpa ollut ahkera, kun tentinkin olet vielä käynyt tekemässä. Ymmärrän kyllä täysin: itse olen vähän samoilla fiiliksillä, että kun olo kerran on hyvä, niin hyvin voi vielä tehdä vaikka mitä ja mennä käymään ihmisten ilmoilla.
  Jännitän täällä sinun puolesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ollut löylyistä vielä selvää hyötyä, vaikka kyllähän ne rentouttivat...Ajattelin huomenna mennä taas saunaan, kun tuli ihan hyvä olo siitä saunomisesta. Nyt olen huomannut, että maha kovettuu entistä useammin (kivuttomia supistuksia), joten ehkä jotakin alkaa tapahtua lähipäivinä 🙂 Toivotaan.

   Poista
 2. Voin vain kuvitella odottamisen tuskan, kun itsellä ainakin aika hidastui ikuisuuksien pituisiksi jo jostain 36 viikosta alkaen ja siitä vauva sentään pian jo syntyikin. Toki ehkä vähän auttaa, että jaksat noin hyvin vielä touhuta kaikkea. :) Tsemppiä loppuajalle, kyllä se vauva pian teilläkin jo on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt tuntuu, että aika matelee...Aika kului hyvin viime keskiviikkoon saakka, kun oli opintoja, jotka pitivät melko kiireisenä. Mutta nyt kun olen vain kotona, niin tylsyys kyllä iskee...Kun vauvan syntymä on niin lähellä , niin ei tässä viitsi mitään menoja suunnitella näille päiville, niin hengailen vaan kotona🙂

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raskausajan ruokavalio ja ravintolassa käynti

Vauvakirja ja muita hankintoja vauvalle

Rv 14+3