Vauvakirja ja muita hankintoja vauvalle


Tänään on rv 28+1. Mieheni on taas reissussa, joten olen yksin kotona viikonlopun. Ajattelin vähän järjestellä asioita vauvaa varten nyt viikonloppuna. Lisäksi minulle on tullut kummallinen mielihalu kinkkupiirakkaan, joten ehkä teen tänään sellaisen. Yleensä syön kasvispainotteisesti. Minulla on todella hyvä ruokahalu tällä hetkellä. Aamullakin söin neljä viipaletta ruisleipää, kun ennen raskautta söin yleensä kaksi viipaletta aamuisin. Huomenna on myös kiva päivä, kun olen menossa yhteen juoksutapahtumaan. En ole juossut pitkään aikaan, eikä se enää onnistukaan, kun minulla on kylkikipuja ja poltetta ylävatsassa. Aion siis kävellä 5km matkan.

Kuluva viikko on ollut kiireinen kuten aikaisemmatkin, mutta myös kovin antoisa. Meillä on yleensä luentoja koko päivän. Minulla on muutamana päivänä viikossa opintoihini liittyvää harjoittelua, jolloin työpäivät venyvät helposti kymmentuntisiksi. Vaikka tuollaiset päivät tuntuvat aika raskailta, niin koen jatkuvasti suuria onnistumisen tunteita harjoittelussa. Tällä hetkellä minusta tuntuu, että opiskelen minulle juuri oikeaa alaa. Harjoittelussa on usein niin kiireistä, etten välttämättä ehdi kauheasti päivän aikana kuulostella sikiön potkuja, vaikka todella paljon sikiö potkii ja liikkuu vatsassa. Yhtenä päivänä oli hassu tuntemus, kun olin tekemässä tietokoneella kirjauksia. Silloin sikiö potkaisi minua niin lujaa keskelle vatsaa, että lyyhistyin :)


Kävimme eilen aamulla mieheni kanssa ostamassa vauvalle vauvakirjan. Menimme Suomalaiseen kirjakauppaan, jossa oli hyvä valikoima erilaisia kirjoja. Vertailimme tarjontaa ja päädyimme ostamaan Tove Janssonin Muumi-aiheisen vauvakirjan. Tuo on siinä mielessä kiva kirja, että siinä on mukavasti kysymyksiä vauvaan liittyen, joita voi itse täytellä. Toisaalta kirjassa on myös tyhjempiä sivuja, joihin voi kirjoitella pidemmin. Lisäksi pidän kirjan ulkoasusta ja Muumeista, joten valinta oli helppo siinäkin mielessä.


Ajattelin, että voisin nyt muutenkin kirjoitella, mitkä ovat olleet mielestäni ihanimpia hankintoja vauvalle. Taidan kyllä olla vähän antimaterialisti, kun en niin innokkaasti ole dokumentoimassa kaikkia hankintoja vauvalle. Yritän tehdä melko vastuullisia kulutuspäätöksiä, etten ostaisi ainakaan mitään turhaa. Haluaisin myös ostaa mahdollisimman paljon käytettynä, mutta joistakin vauvojen tarvikkeista ei ole kovin hyvää tarjontaa käytettynä. Olemme mieheni kanssa kallistumassa Bugaboon rattaiden ostoon, mutta olen huomannut, että ne maksavat käytettyinäkin melko paljon, eivätkä ole välttämättä silloin ihan priimakunnossa. Sen takia ostamme ne varmaan uutena.

Mieheni on ostanut vauvalle kaksi liikuttavaa asiaa ilman minun ohjeistustani. Kun hän oli heinäkuussa käymässä Tukholmassa, niin ennen matkalle lähtöä hän kysyi, haluanko jotain tuliaisia sieltä. Sanoin, että hän voisi tuoda jotakin vauvalle. Kun hän palasi matkalta, niin hän toi mukanaan mini rodinin sinisen sisäpipon. Mieheni oli sitä mieltä, että vauva tarvitsee sisäpipon, eikä äitiyspakkauksessa ole sellaista :) Eli nyt meidän vauvalle on sisäpipo hankittuna. Lisäksi mieheni toi mukanaan vielä suuremman paketin. Hän oli käynyt aidon ja alkuperäisen Babynestin liikkeessä Tukholmassa ja ostanut sieltä unipesän vauvalle. Tuo babynest on siis valmistettu Ruotsissa ja se on kehitetty synnytyssairaaloissa käytetyn babynestin pohjalta. Olin todella liikuttunut siitä, että mieheni oli itse osannut ostaa babynestin, vaikka emme olleetkaan puhuneet sen hankkimisesta.


Ostimme myös Jenkeistä vauvalle vähän vaatteita uutena. Pyrimme ostamaan pienimpiä vaatteita vaan vetskarillisina, jotta ne on helppo pukea vauvan päälle. Tässä kuva yhdestä kauniista yöpaidasta, jonka ostimme.


Ostin myös vauvalle Polarn O. Pyretin merinovillahaalarin koossa 50/56, joka on varmasti hyvä ensimmäisiksi kuukausiksi. Yksi ihanimmista hankinnoista on Done by Deer-merkin hoitoalusta. Pidän todella paljon tuosta merkistä ja haluaisin oikeastaan sisustaa koko vauvan huoneen kyseisen merkin tuotteilla.


Nyt hankintalistalla on vielä yhdistelmärattaat, pinnasänky ja lämmin untuvamakuupussi vaunuihin.


Kommentit

  1. Kivoja hankintoja :) Toi muumi vauvakirja näyttää tosi ihanalta. Täytyykin itsekin tsekata se tarkemmin! Mä tykkään kanssa tosi paljon noista Done-by-Deer jutuista, ja listallani olisikin ostaa unipesä ja hoitoalusta juuri kyseiseltä merkiltä. Heillä on kivoja värejä ja kuoseja esim. noissa unipesissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, suosittelen Moomi-vauvakirjaa:) En ole vielä alkanut täyttämään sitä, mutta siinä taisi olla muutamia kysymyksiä jo odotusajalle. Kaikki Done by deer-jutut on ihania!Mun mielestä etenkin vihreän/sinertävän sävyiset jutut. Done by deerillä olisi myös vaaleanpunaisia tuotteita, mutta minua miellyttää erityisesti vihertävät sävyt...

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raskausajan ruokavalio ja ravintolassa käynti

Rv 14+3