Rakenneultra

Meillä oli rakenneultra toissapäivänä, jolloin oli rv 19+6. Hassua muuten, että viikko sitten kirjoittelin, ettei raskaus näy vielä yhtään päällepäin. Nyt tilanne onkin täysin muuttunut ja maha on selvästi kasvanut. Siskonikin kommentoi jo tiistaina minut nähdessän, että "ai miten niin maha ei muka näy yhtään?". Eli ilmeisesti raskaus näkyy nyt ulospäinkin.

Meillä oli tuo torstain rakenneultra HUS:n Bulevardin sikiöseulontayksikössä. Tuo yksikkö sijaitsee muuten aivan ihastuttavassa vanhassa jugendtalossa. Siellä oli mukava asioida ja sijaintikin oli kätevä, sillä pystyin syömään lounaan Kampissa ennen kuin kävelin sinne.

Meidän kätilö oli mukava henkilö. Hän ei kuitenkaan selittänyt kauheasti ultrausta, lähinnä että kaikki rakenteet ovat kunnossa ja sikiöllä on kaikki ihan niin kuin pitääkin  (mikä on tietenkin tärkeintä). Minulle ei jäänytkään kauheasti mieleen mitään yksityiskohtia, kun kätilö katseli eri rakenteita, paitsi että kaikki sormet löytyi ja jalanpohja oli muistaakseni 3,5 cm. Sikiö myös painoi 350g. Kätilö kysyi, että onko liikkeitä tuntunut vielä. Kun kerroin, että on tuntunut tosi voimakkaasti tällä viikolla, niin hän sanoi, ettei ihmettele sitä lainkaan, sillä sikiö liikkuu todella aktiivisesti kohdussa. Kätilö myös nauroi, kun kun sikiö pui hauskasti nyrkkejään ultratessa:)

Kätilö kysyi myös, tiedämmekö sikiön sukupuolta. Sanoin, ettemme tiedä, mutta jos se tulee näkyviin, niin haluaisimme tietää. Hetken tutkittuaan hän sanoi, että on selvä tapaus. Eli tyttö tulossa:) Olin todella onnellinen kuulessani sen. Mieheni oli myös onnellinen, mutta tietenkin erityisesti siitä, että sikiö on terve.

Sain myös ajan uuteen ultraan lokakuussa, sillä istukka on ihan kohdun suun reunalla. Kätilö sanoi, että 99 prosentissa se istukka siirtyy siitä kohdun suun reunalta, kun kohtu kasvaa. Mutta saa nähdä sitten lokakuussa. Jos se ei ole silloin siirtynyt, niin sitten minulle tulee kai keisarileikkaus.

Rakenneultran jälkeen menimme vielä kahville mieheni kanssa. Kävimme myös ostamassa minulle bebesistä kivan äitiysmekon. Olo oli todella helpottunut ja rauhallinen olo tuon ultran jälkeen. Tuntui, että kaikki on nyt juuri niin kuin pitääkin.


Kommentit

  1. Ihanaa, onnea tytöstä! :)
    Onneksi kaikki oli kunnossa. Nyt pääset shoppailemaan kaikkia niin sulosia tyttöjen vaatteita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Joo, en olekaan ostanut vielä mitään tyttöjen vaatteita. Ihanaa päästä tutkimaan valikoimia:)

      Poista
  2. Hienoja uutisia ja onnea tytöstä! Mulla oli myös viikon 15 ultrassa istukka liian lähellä kohdunsuuta, mutta samaa sanottiin, että se luultavasti siirtyy. Ja nyt se olikin viikon 21 rakenneultrassa siirtynyt siten, että kätilö sanoi paikan olevan oikein hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Joo, minullekin sanottiin jo aiemmin, että istukka olisi varmaan siirtynyt rakenneultraan mennessä. Mutta ei se ollutkaan eli saa nähdä, miten käy... En ole kuitenkaan stressannut tuosta, kun Suomessa on niin hyvä raskaudenajan seuranta.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raskausajan ruokavalio ja ravintolassa käynti

Rv 14+3

Vauvakirja ja muita hankintoja vauvalle