Ensimmäinen ulkomaanmatka raskaana

Palasimme eilen takaisin kolmen yön Tukholman-reissusta. Lento Tukholmaan kestää vain 40 minuuttia, joten siinä mielessä Tukholma on kiva ja helppo matkakohde raskaana olevalle. Halusimme käydä Tukholmassa myös, koska mieheni sisko asuu siellä ja on saanut kolme kuukautta sitten poikavauvan. Oli mukava nähdä tukholmalaisen perheen vauva-arkea ja saimme myös hyviä vinkkejä ja ajatuksia vauvanhoitoon liittyen. Tukholma on mielestäni ihana kaupunki ja ihmiset siellä ovat jotenkin todella tyylikkäitä. Tuli jopa vähän homssuinen olo itselle :) Mieheni sisko asuu Södermalmilla, joka on kai vielä erityisen trendikästä asuinaluetta. Kyselin häneltä vähän suosituksia lastenrattaista, ja hän sanoi että melkein kaikilla Södermalmilla on bugaboot. En ole vielä itse perehtynyt kyllä yhtään rattaisiin, mutta nuo bugaboot näyttivät tutuilta, eli varmaan sellaiset ovat suosittuja Helsingissäkin. Keskustelimme jo mieheni kanssa siitäkin, että ostammeko vauvantarvikkeet uutena vai käytettynä ja päädyimme siihen, että yritämme ostaa melkein kaiken käytettynä (paitsi vauvanpatjan ja rätit). Minulle on kyllä tärkeää ostaa laadukkaita tavaroita, sillä ne kestävät pidempään ja ovat siten ekologisempia.

Olen kärsinyt vaatekriisistä tässä viimeaikoina. Tänään on rv 16+2 ja vanhat ihonmyötäiset farkkuni eivät oikein mahdu päälle, mutta toisaalta äitiysfarkut ovat vielä liian suuret. Ehdin pitää äitiysfarkkuja jo pari päivää päällä, mutta sitten katsoin itseäni kunnolla peilistä ja totesin niiden olevan aika karmivan näköiset. Päätinkin pestä ne ja laittaa takasin vaatekaappiin odottamaan vielä ainakin muutamaksi viikoksi, että maha kasvaisi. Tällä hetkellä yritän käyttää mahdollisimman paljon mekkoja. Löysin vaatekaapistani muutaman mekon, jotka tuntuvat ihan mukavilta päällä. Ne eivät siis ole mitään raskausmekkoja. Minulla oli suunnitelmissa ostaa Tukholmasta jokin kaunis raskausmekko, mutta kävi ilmi, että Tukholmassa ei olekaan niin hyvä tarjonta äitiysvaateliikkeitä. Mieheni sisko suositteli Kampin keskuksessa sijaitsevaa bebes-liikettä, joten varmaan menen käymään siellä joku päivä.

Olen myös viime viikon aikana muuttanut netti-käyttäytymistäni. En juurikaan enää surffaile netissä tai somessa. Sen sijaan olen alkanut lukemaan kirjaa iltaisin. Luen nyt sitä odotuskaikaa käsittelevää kirjaa, joka on kyllä vähän vanhentunut (se on kirjoitettu 1995). Mutta on siinä jotakin hyödyllistäkin. Esimerkiksi seuraava luku käsittelee sitä, mitä kannatta ottaa sairaalaan mukaan, kun menee synnyttämään. Taidankin seuraavaksi lukea sitä. Yritän oikeastaan saada sen kirjan loppuun tänään, sillä ostin lentokentältä toisen kirjan, joka on paljon mielenkiintoisempi.Kommentit

  1. Kiva kuulla, että ulkomaan reissu raskaana sujui hyvin! Minun tekisi kanssa mieli lähteä jonnekkin vielä loppukesästä/alku syksystä, kun vatsa ei ole vielä liian suuri. Itseä kanssa kovasti mietityttää, että koska pitää lähteä vaateostoksille. Kesä on juurikin siinä mielessä hyvää aikaa, että voi käyttää mekkoja ja ei-tiukkoja hameita. Monelta naiselta olen myöskin kuullut, että kun raskausfarkut ovat vielä liian isoja, niin he ovat laittaneet tavallisten farkkujen nappiin ponnarin tai kumilangan, jonka avulla niitä farkkuja on sitten vielä pystynyt käyttämään pari viikkoa. Silloin täytyy tietysti olla jokin pusero tai t-paita, jonka saa siihen viritelmän päälle, ettei koko maailman tarvitse tuijottaa sitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kannattaa varmaan lähteä reissuun virkistymään, jos vaan jaksat ja vointisi sallii. Tuo toka kolmannes taitaa olla parasta aikaa matkustelulle, kun pahoinvointi on toivottavasti helpottanut. Meilläkin on vielä toinen pidempi ulkomaanreissu elokuussa. Hyvä vinkki tuo kuminauha farkkuihin:)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raskausajan ruokavalio ja ravintolassa käynti

Vauvakirja ja muita hankintoja vauvalle

Rv 14+3